top of page

Свято Конституції і завершення навчання…

Двадцять восьмого червня у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка» відбулася урочиста академія, присвячена Дню Конституції України. Відповідно до заходу, виглядали і його учасники – у вишиванках та з гарним настроєм. У цей святковий день студентів вітали також із завершенням навчального року, а випускників – із закінченням коледжу.

   Розпочався захід з Гімну України та хвилини мовчання на честь героїв, які віддали життя за незалежність України. Із вітальною промовою до присутніх звернувся директор коледжу Іван Груник. Він наголосив, що для будь-якої демократичної країни конституція – справді основний закон, якого необхідно дотримуватися. Іван Степанович зробив екскурс у історію нашої держави, згадавши правові документи Київської Русі, зокрема, перший звід законів «Руська правда» Ярослава Мудрого. А також славнозвісну Конституцію Пилипа Орлика, укладену у 1710 році. Багато державотворчих процесів відбувалося упродовж історії України і їхнім логічним продовженням стала нинішня Конституція України, ухвалена 28 червня 1996 року.

   Іван Груник також наголосив, що ми будуємо правову державу і він впевнений, що серед студентів та нинішніх випускників нашого коледжу є чимало майбутніх державників, які активно розбудовуватимуть Україну. А ще Іван Степанович закликав цінувати і підтримувати у майбутньому студентську дружбу.

   Під час цікавого і креативного заходу відбулося також нагородження грамотами та подяками студентів, які брали активну участь у громадському житті коледжу. І було їх чимало!

   Іван Груник привітав із успішним завершенням навчання студентів четвертого курсу і закликав здобувати вищу освіту, зокрема, у НУ «Львівська політехніка». На завершення, він, по-батьківськи, провів студентам та випускникам бліц-інструктаж із безпеки життєдіяльності, щоб життя у нашої молоді було довгим та щасливим…

   Випускники робили колективні фото на згадку про коледж і їх переповнювали суперечливі емоції – радість і смуток. Адже позаду лишився значний і важливий період їхнього молодого життя. А коледж завжди пам’ятатиме своїх випускників і радо чекатиме їх у гості!..

 

Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора


































264 перегляди
bottom of page