top of page
  • ЛФКТІ

Миру тобі, наша Україно!

Груник І. С.: 21 вересня щороку з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН відзначають Міжнародний день миру. Це день всесвітньої відмови від насильства й заклик до глобального припинення вогню. Вперше це свято почали відзначати в 1981 році, тоді його святкували у третій вівторок вересня, у день відкриття сесії ООН. Проте з 2002 року, Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення перенести святкування на 21 вересня, щоб щорічно нагадувати всьому світу про важливість миру.


Цього дня ООН закликає всі країни тимчасово зупинити військові дії та припинити насильство, хоча б на 24 години. Це символічний крок, який підкреслює, що лише через мирний діалог і переговори можна досягти сталого прогресу й користі для людства.

Щороку ООН присвячує цей день певній темі, що стосується миру. У 2024 році тема - «Виховання культури миру», яка зосереджена на сприянні миру через освіту, розвиток толерантності та ненасильницькі методи вирішення конфліктів. Це підкреслює важливість формування в суспільстві культури, яка цінує мир та взаємоповагу для забезпечення сталого розвитку​.

Ми, українці, відчуваємо потребу і важливість миру сьогодні найбільше, коли ворог веде нищівну війну проти нас.

І наше завдання усе робити для перемоги, щоб знову МИР запанував на нашій рідній землі!

Хай буде мир!




2 перегляди

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page