top of page
parfenyuklz63

Майстерні, де розкривають потенціал студентів

Уміння працювати із металом та давати собі раду із різноманітною технікою – важливі складові професійної майстерності, якій навчають майбутніх фахівців у ЛФКТІ НУ ЛП. Зазвичай, це відбувається під час навчальної практики у слюсарній та електромонтажній майстернях коледжу. Студенти тут вивчають слюсарну справу та електромонтажні роботи. Завідувач майстернями – Ярослав Мельник.

Цікаво, що студенти тут отримують значно ширші знання і навички, аніж передбачено навчальною програмою. Наприклад, цього навчального року у майстернях вони мали можливість позапланово вчитися ремонтувати мотокоси, бензопили, дрилі, перфоратори, пилососи, кавомолки тощо. Чимало студентів у позаурочний час охоче приходять сюди, щоб навчитися чомусь новому і Ярослав Мельник, який сам захоплюється технічною творчістю і, зокрема, раціоналізаторством, вітає такий ентузіазм. А ще він вдячний за сприяння у навчальній роботі кураторці групи 2Т-86 Софії Стельмах, викладачам Роману Шидловському та Володимиру Яворському, а також заступнику директора коледжу із навчальної роботи Роману Венгеру.

Ярослав Мельник високо цінує здібності та інтерес до навчання студентів, з якими щедро ділиться знаннями, і відзначає особливо активних і допитливих. Зокрема, студенти групи 4Е-12 Денис Мельник та Андрій Михайлюк працювали з акумуляторами до інвертора, який забезпечує безперервне живлення. А також вивчали особливості електропостачання в складних умовах за відсутності основного електропостачання.

Студенти групи 3Т-82 Станіслав Чулупин, Андрій Кулявець, Олег Сидорак, Володимир та Іван Романяки, крім основного завдання з практики, ремонтували у майстерні 4-тактний бензогенератор. За цей час вони навчились виготовляти щітки до електродвигунів, регулювати карбюратор та відремонтували і перевели генератор на газове паливо. Що дуже ефективно, з економічної точки зору, за відсутності основного електропостачання.

Студенти групи 3А-70 Юрій Папіш та Андрій Яцик реставрували ручки напильників у слюсарній майстерні, а їхній колега із 2Т-85 Даниїл Серафін не тільки добре розуміється на кресленнях, але й гарно малює.

Студенти групи 3Т-87 Юрій Улинець та Юрій Віценюк відновили непрацюючу муфельну піч, Назар Данилів – ремонтував крісла коледжу. А Назар Бурбило, Іван Фарима та Богдан Хмелинський вчились шпаклювати та відновлювати стіни у майстернях і це в них чудово вийшло.

Отже, наші студенти мають чудову можливість не тільки розкрити свій потенціал, а й навчитися багатьом справам, які знадобляться і на виробництві, і у житті.


Ігор ПАРФЕНЮК















41 перегляд
bottom of page