top of page

День пам'яті жертв фашизму

Груник І. С.: День пам'яті жертв фашизму заснований 1962 року, щоб вшанувати пам'ять мільйонів людей, які загинули під час Другої світової війни через фашистські режими.

Вересень пов'язаний із двома важливими датами: початком Другої світової війни 1 вересня 1939 року та її завершенням 2 вересня 1945 року. Цього дня вшановують пам'ять як військових, так і мирних жителів, які стали жертвами війни, голоду, хвороб і репресій.

День пам’яті жертв фашизму – міжнародна дата, яка відзначається щорічно у другу неділю вересня і присвячена десяткам мільйонів жертв фашизму. Цей день був визначений у 1962 році. Вибір припав на вересень, оскільки у цьому місяці є дві пов’язані з Другою світовою війною дати – її початок (1 вересня 1939 року) та її закінчення (2 вересня 1945 року).

Фашизм, немов страшна епідемія, пройшов усім світом, змітаючи за собою мільйони ні в чому не винних людей. Важко передати словами весь біль і трагедію того часу. Загинула незліченна кількість людей через страшний задум Адольфа Гітлера, який, за деякими даними, страждав на параною.

Міжнародний день пам’яті жертв фашизму відзначається щороку у всіх тих країнах, які боролися за право жити в світі.

Спільно з міжнародною спільнотою в цю вересневу неділю ми в жалобі схиляємо голови в пам’ять про тих, хто став жертвою фашизму…



12 переглядів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page